Terässika 2003

Kuusijärvi, Vantaa
16.8.2003 klo 16:27

TeräsSiat täyttivät Kuusijärven!

Vanhat mestarit pitivät pintansa ENNÄTYSMÄÄRÄ TERÄSSIKOJA KUUSIJÄRVELLÄ Vantaan Kuusijärven ulkoilualueella la 16.8.2003 järjestetyt XIII Suomen TeräsSika -kisat kokosivat ennätysosanoton. Järjestävä seura; Raisu Lumous ry viettää tänä vuonna 20 v. juhliaan ja sopivasti juhlavuotta kunnioittaen olikin kisaan ilmaantunut kaikkiaan 83 TeräsSika -tittelin tavoittelijaa. Kaikki kilpailijat suoriutuivat reitistä esimerkillisen hyvin ja hyvän tunnelman vallitessa. Niin auringon säteet kuin raikastava sadekuurokin saattelivat kisaajia ja yleisön viihdyttämisestä vastasi Olutseura Hannu Hanhien pirteä kitarapartio. Avauspuheessa järjestävän seuran johto välitti kisan suojelijana toimineen kansanedustaja Sirkka-Liisan Anttilan tervehdyksen TeräsSioille. Miesten kisassa hallitseva mestari Markus Kemetter otti vakuuttavan johdon pyöräilyosuuden aikana. Vielä ensimmäisenä osalajina olleen 200 metrin uintiosuuden jälkeen viiden miehen kärkiryhmä oli hyvin kasassa, mutta 10 km pyörälenkillä Kemetter kykeni tekemään selvän pesäeron kilpailijoihinsa. Kuusijärveä kiertävällä 3,5 km: n juoksulenkillä hallitseva mestari pystyi kasvattamaan johtoaan seuraaviin aina puoleentoista minuuttiin, mikä riittikin turvaamaan rauhallisen oluenjuonnin, joka sekin sujuu Kemetteriltä varsin mallikkaasti. Kisan kakkoseksi tuli tasaisen varman suorituksen tehnyt Esa Ollikainen ja pronssille nousi kisan nopeimman oluenjuontisuorituksen ansiosta Markus Toivanen. Aikaa litran Karhun kulauttamiseen kului 1.28. Naisten-sarjassa kärkipaikka vaihtui pitkin matkaa. Uintiosuudelta ensimmäisinä rantautuivat Terhi Koskinen ja Piia Sinerma-Hirvonen, mutta jo varusteiden vaihdossa ohi pyyhälsivät hallitseva mestari Tuula Suikkanen sekä tiukasti kannassa seurannut Mari Tirkkonen. Tirkkonen nousikin pyöräilyosuudella kärkeen, repien Suikkaseen 27. sekunnin kaulan. Kovana juoksijana ja suorastaan ällistyttävän tehokkaana oluenjuojana tunnettu Suikkanen otti kuitenkin johdon juoksulenkillä ja suoriutumalla oluenjuonnista koko kisan toiseksi nopeimmalla ajalla; 1.31. hän pystyi varmistamaan mestaruuden uusiutumisen. Huikean juoksusuorituksen tehnyt Anu Karhu nappasi hopeaa ja juoksuosuudella neljänneksi pudonnut Tirkkonen nousi pronssille voimakkaan oluenjuontinsa ansiosta. Yli 100 kg avoimeen sarjaa oli ilmoittautunut kuusi raavasta miestä. Sarjan voiton nappasi 108 kg kisapainolla matkannut Harri Mulari. Hopealle sijoittui Stefan Koskinen ja pronssia nappasi kisan uljaimmalla massalla urheillut Jykke Kuusivaara. Kisavaaka näytti ottelupainoksi mukavat 129 kiloa. Kymmenen kiloa viime vuoden kisoista hukannut Taisto Suutari otti neljännen sijan omalla ennätysajallaan. Mainioilla esityksillään kisaväkeä jo vuosia viihdyttänyt Suutari oli ottanut "Hakkilan yksiöistä " mukaansa koko Karhukopla –joukkueen, jonka raita-asuun kuuluivat asianmukaisesti jalkaan kytketyt kettinki+rautapallo -yhdistelmät. Himoitut erikoispalkinnot saivat tänäkin vuonna arvoisensa kantajat: Seksikkäimmät TeräsSiat vm 2003 ovat Anu Karhu sekä Ile Tuominen. Parhaan asun palkinnon sai "Superman" Jari Joki ja joukkueista palkittiin Karhukoplan lisäksi kauniisti pukeutuneet Sulavat Silavat. Tsemppi –palkinnon sai pyöränsä rikkoutumisesta huolimatta kisan läpi vienyt Ari Oksanen ja Tyylipalkinnot Jury luovutti niin Erittäin Lärvit –joukkueelle kuin lennokkaasti liikkuneelle Kim Heinollekin. Erikoispalkinto luovutettiin Riskiryhmä -joukkueelle pitkäjänteisestä ja sinnikkäästä panoksestaan. Nähdään Kuusijärvellä la 14.8.2004!