Jalkapallo

Viriiliä palloilua vuodesta 1983

Get Flash to see this player.

Otteluraportti: Raisu Lumous – KNV Arabian 2-1 (1-1 HT)

7.9.2020 klo 19:30 Vuosaari, "Jokereiden perustajan jäähallin takana"

 

Kausi lähenee loppuaan ja pelien panokset kasvavat. Raisu kohtasi vain kahden välipäivän jälkeen KNV Arabian kuuden pisteen ottelussa ja taistelussa lohkon kärkisijoista.

Raisu sai huonoja uutisia ottelun kynnyksellä Juhon ilmoitettua syöneensä sieniä ja olevansa tästä syystä puolikuntoinen jos sitäkään. Hesus arvioi tilanteen ja totesi, että Raisu kyllä tarvitsee Juhon panosta kentällä, jolloin Hesus asetteli kapteenin nauhan Juhon käsivarteen. Hesus myös kehotti Juhoa käyttämään jatkossa jotain muita päihteitä ennen peliä; sienet eivät varsinaisesti ole urheilun kannalta parhaita. Kapteenina Juho ei voinut jättää ottelua väliin ja rauhoitti tuttuun tyyliin Raisun pallollista peliä ja keskikenttää.

Peli alkoi vastustajan pitäessä rauhallisesti palloa hallussaan heti aloituspotkun jälkeen. Raisu otti vastaan kurinalaisesti vanhassa tutussa "läskikuusessa" - eli 2-3-1 muodostelmassa - ja otti myöhemmin ensimmäisen puoliajan haltuun. Hetki hetkeltä Raisu alkoi luoda parempia paikkoja, mutta vastustajan maalivahti piti heitä pitkään pystyssä. Lopulta Lauri kuljetteli yhden jos toisenkin vastustajan kenttäpelaajan vipuun ja syötti pallon Mikalle takatolpalle, mistä Mika puttasi pallon verkon perukoille. Jopa vastustajan myyränä ollut "harmaa pantteri" oli voimaton tässä tilanteessa. Raisulla oli myös muitakin hyviä maalintekotilanteita ensimmäisellä jaksolla, mutta tällä kertaa enempää ei uponnut.

Vastustaja pääsi tasoittamaan pelin ensimmäisen puoliajan loppupuolella Raisun yhdestä harvoista nukahduksista. Myös vastustajan maali oli hienosti tehty ja Raisun voiton takuumiehenä torjunut Sami oli voimaton vastustajan päästyä sijoittamaan huipputarjoilusta takatolpalta sisään.

Puoliajalle mentiin siis tasatilanteessa ja kutkuttava toinen puolikas oli edessä. Raisu hioi taktiikat kuntoon ja Juho totesi, että 2-1 riittää, enempää ei tarvita. Raisu lähti toteuttamaan tätä suunnitelmaa.

Puoliajalla todettiin, että vastustajan maalivahti poimii hyvin ylänurkat, joten alanurkat voisivat toimia. Arttu pääsi Juhon hyvästä alustuksesta hakemaan taka-alanurkkaa, mutta harmittavasti maalivahti sai juuri ja juuri kätensä väliin torjuen matalan laukauksen kulmapotkuksi.

Vaikka peli oli pääosin hyvin siisti, Raisun rikotuin pelaaja Juho sai pallovarmuudellaan vastustajan turhautumaan ja potkimaan kintuille turhan kovaa. Tuomarin käsi kävi jo taskulla, mutta lopulta korttia ei kaikkien yllätykseksi noussutkaan. Ns. ammattilaispiireissä tiedettiin, että tuomari huomasi tuossa vaiheessa unohtaneensa kortit kotiinsa. Onneksi korteille ei myöskään ollut tarvetta tämän jälkeen.

Raisu siirtyi toisen puolikkaan puolivälissä jälleen johtoon. Asialla oli tuttu kaksikko; Lauri ja Mika, Mika ja Lauri. Lauri alusti tilanteen ja syötti pallon Mikalle maalin takanurkalle. Mika yllätti laukausta peittäneen maalivahdin syöttämällä takaisin maalin eteen Laurille, joka siirsi pallon tyhjään maaliin. Se on helppoa kun sen osaa.

Raisulla oli toisella puolikkaalla myös huipputontti Ronin kirmattua muutama vastustaja kumoon ja syötettyä pallo Pequlille maalin edustalle itsensä uhraten. Pohjevammasta toipunut Pekka otti pallon haltuun ja sijoitti pallon kohti maalin oikeaa nurkkaa. Vastustajan maalivahti sai tähänkin kätensä väliin ja Raisun suunnitelma 2-1 voitosta oli edelleen elossa.

Viimeiset minuutit Raisu taisteli ja puolusti uhrautuvasti koko joukkueen voimin. Vaikka pallonhallinta annettiinkin vastustajille, ei Raisulle tullut mitään suurempaa paniikkia ja Sami liimasi varmasti kaikki vastustajan maalia kohti suuntautuneet yritykset. Lopulta tuomari vihelsi pilliin ja taputusten jälkeen Raisu poistui kolme pistettä taskussa Vuosaaresta.

Kahdet ensimmäiset tähtipelaajat olivat tehojenkin valossa melko helpot valinnat, mutta yhden tähden olisi voinut antaa kenelle tahansa. Niina raastoi kärjessä huimia metrejä ja Pekkakin juoksi. Niko, Jussi, Juho ja Roni tekivät myös huiman duunin sekä ylös että alas, eikä alakerrassa Janin tai Artunkaan tarvitse esityksiään hävetä, päinvastoin. Sami myös torjui hienosti voiton ja ottelun jälkeen todettiin osuvasti, että myös vastustajalla oli tällä kertaa hyvä maalivahti.

 

Lauri⭐⭐⭐

Tehot 1+1, huikeita nousuja ja iso työ molemmissa maaleissa. Iso Karhu ansaittu, nam.

 

Mika⭐⭐

Laurin tavoin 1+1 ja huikeaa epäitsekkyyttä toisessa maalissa, missä hätäisempi olisi yrittänyt itse.

 

Juho

Pienissä sienissäkin tärkeä palanen Raisun voittoa, vaikka harvinaisesti tehot jäivät tällä kertaa kiikareihin.

 

Raisulta jälleen hyvä peli. Ei täydellinen peli. Kuitenkin positiivinen peli. Tiukka peli. Ja näin.

FC Beaver – Raisu Lumous 1-5

4.9.2020 18:45 ”Latis”

 

Kolmen viikon tauon jälkeen oli Possujen aika palata tositoimiin. Tämä tapahtui kauden ainoassa perjantaipelissä sateisessa illassa Latokartanon a.k.a. Latiksen tekonurmella. Latis on aiempina vuosina ollut Raisulle todella ankara, mukaan tarttuessa ainoastaan 1 erittäin tiukka voitto LPS:n herrasmiehistä.

Kokoonpanoon oli saatu ehkä juuri sopivasti vaihtomiehiä/naisia ja jokaiselle pelipaikalle saatiin sopivasti kierrätystä. Alkulämpöjen aikana sovittiin, että niin puolustus kuin keskikenttä pyörii yhdellä vaihtarilla hyökkäyksen painaessa kovaa karvausta ja läpijuoksuja kahden vaihtarin voimin.

Viimeisten joukossa lämmittelyihin saapui joukkueen kapteeni Mika, joka ensitöikseen naureskeli Juholle ”missä sun hankkimat vahvistukset on.” Tässä vaiheessa Lauri jo pomputteli palloa innokkaana kentän laidalla valmiina tositoimiin – mutta palataan tähän myöhemmässä vaiheessa lisää.

Seuralegenda Jönni pelasi ottelun pelinumerolla 100 – liekö kyseessä ollut sadas ottelu seuran paidassa vai haettiinko tässä ottelussa Raisu-uran sadatta maalia? Alkulämmöistä lähtien huomionarvoista oli, että asennetta ei tulisi missään vaiheessa puuttumaan – olihan vastassa sarjan kärkisijaa hallussa pitävä joukkue.

Ottelun ensimmäisen viiden minuutin aikana pelipalloa vaihdettiin kolme kertaa – kunnes ”kotijoukkueen” majavat olivat palloon tyytyväisiä. Raisu tästä vähät välitti, pallohan on pyöreä kaikille. Itse peli käynnistyi erittäin tasaisissa merkeissä, molempien joukkueiden keskittyessä hyvin tarkkaan puolustuspeliin. Jo tässä vaiheessa voidaan mainita, että Raisun puolustus oli tänään avain voittoon – jättäen Samin poikkeuksellisesti lähes ilman töitä. Ne harvat tilanteet, joita ilmaantui – hoiti Sami maalillaan jälleen esimerkillisesti. Erityishuomion ansaitsevat Jamon toistuvat blokit, Janin katkot sekä Mikon pelinavaaminen.

Raisu siirtyi johtoon alle 10 minuutin pelin jälkeen, kun Lauri pyörähti keskialueella irti kahdesta vastustajasta, jonka jälkeen näki Nikon juoksevan karkuun puolustuslinjalta. Tarkka syöttö puolustajien välistä ja Niko jatkoi tilanteen laukomalla pallon suoraan syötöstä vastustamattomasti maalin oikeaan alakulmaan.

Viisi minuuttia myöhemmin Raisu lisäsi johtoaan näyttävällä, harjoituksissa läpikäydyllä vaparikuviolla. Vastustajan rikottua Lauria rankkarialueen rajalla pallon taakse asettautuivat niin Jani, Juho kuin Lauri. Vastustaja asetti lähes koko miehistönsä muuriin ja vihellyksen kuuluessa Jani juoksi pallon yli, Lauri syötti kantapäällään Juholle vastustajaa hämäten, jolloin Juholla oli helppo työ sijoittaa pallo maalin vasempaan alakulmaan.

Vielä ennen puoliaikaa nähtiin 3-0 maali, kun upeaa debyyttikauttaan pelaava Lauri järjestäen ohitti vastustajia kuin pujottelukeppejä, lopulta siirtäen pallon vapaana olevalle Juholle. Pallo haltuun ja sijoitus vasurilla alakulmaan tolpan kautta. Viimeistään tässä vaiheessa tiedettiin tähänastisen kauden kovimman vastustajan jäävän pahasti jyrän alle, mikäli sama meno jatkuu.

Puoliajalla vitsailtiin, että kaikki hyvin – kunhan vastustaja ei pääse heti alkuun kaventamaan. Minuutti toista puoliaikaa oli pelattu ja tuo pelätty maali tietysti syntyi. Vastustajan taitava keskikentän hallitsija syötti kovan pallon kohti hyökkääjää, joka antoi sen boksin rajalta mennä itsensä ohi jatkaen matkaansa suoraan maalin alakulmaan. Sateesta märkä kenttä vauhditti pallon liikettä entisestään. Tämä maali ei missään nimessä mennyt oman virheen piikkiin, vain lähinnä vastustajan oveluuteen.

Illan ”rajuin” tilanne nähtiin, kun vastustajan pelaaja potkaisi voimalla Juhoa pohkeeseen. Nopeimmat olivat jo soittamassa apuja paikalle ja Jönnikin kaivoi jääpussia esiin. Juho kuitenkin keräsi itsensä ja myönsi ottelun päätyttyä ”korostaneen virhettä”. Tilanne jatkui sivurajaheitolla – kyseenalainen tuomio mutta näillä mennään.

Pelin ollessa vielä 3-1 Mika karvasi korkealta ja kovaa, riistäen pallon vastustajan puolustajalta ja samassa rytäkässä pelaten muutamalla liikkeellä myös maalivahdin ulos tilanteesta. Edessä ammottaa tyhjä maali ja pienen varmistelun seurauksena tarkka sijoitus, mutta tolppaan. Kulma oli kuulemma pieni, sattuuhan näitä kaikille kuten Väisäsen veljesparin nuoremmalle. Myös Jönni onnistui raivaamaan itsensä samanlaiseen tilanteeseen hetkeä myöhemmin, kantapääkikka meni muutamia senttejä maalista harmillisesti ohi.

Ottelun 4-1 maali syntyi syöttökombinaation seurauksena, jonka jälkeen Niina pääsi kuljettamaan oikeaa laitaa ylöspäin. Kova ja tarkka syöttö toiseen aaltoon nousseen Artun reiteen ja pallo tyhjään maaliin. Tässä maalissa niin Niinan uurastus hyökkäyksessä kuin Artun taistelu keskikentällä palkittiin.

Toiseksi viimeiseksi pelitapahtumaksi jäi vastustajan liukutaklaus suoraan peliä hallinneen Laurin nilkoille noin 25 metrin päästä maalista. Lauri vähät välitti, nousi kentänpinnasta ylös ja laukoi pallon vaparista suoraan maalin takayläkulmaan. Tuomari vihelsi pilliin, ja tämä suoritus jäi pelin viimeiseksi tapahtumaksi. Erityismaininta ottelun hyvälle hengelle ja myös vastustajan pelihuumorille itse pelissä ja sen jälkeen.

Tuomarityöskentelystä ei kummaltakaan joukkueelta jäänyt naputettavaa. Raisun toistaiseksi tappiottoman kauden seuraava ottelu pelataan jo ensi viikon maanantaina, joten lyhyt mutta tehokas palautuminen ja takaisin tositoimiin.

Mainittakoon tässä vaiheessa käynnissä oleva tiukka kisa possusta. Sisäinen maalipörssi on tällä hetkellä erittäin tasainen; Laurin, Nikon ja Juhon pitäessä kolmeen mieheen koko lohkon jaettua ykkössijaa tehden 4 maalia kukin.

Lauri ⭐⭐⭐

Tehot 1+3 keskikentältä ei jättänyt ketään kylmäksi.

Jamo ⭐⭐

Puolustuksen tukipilari, toistakymmentä kertaa vastustajan vetojen eteen.

Niina 

Erinomaista työtä hyökkäyspäässä, vaikka jäi usein yksin kolmea puolustajaa vastaan. Illan kruunasi millintarkka syöttö maalin eteen Artulle.

Raisu Lumous – Gnistan/Kipinät 3-0 10.8.2020

Tapuli TN 1 19:00

Aurinko suosi Tapulin elokuista maanantai -iltaa ja tiedossa oli, että seuraavan kerran päästään pelaamaan vasta noin kuukauden tauon jälkeen 4.9. Varmaankin juuri näistä syistä peliin oli ilmoittautunut lähes ennätykselliset 14 pelaajaa. Paikan päällä tiukkojen alkulämpöjen aikana kuitenkin tuli tieto, että joukkueen ykkösmaalivahti Sami ei ehdi peliin ja kaksi ilmoittautuneista olivat Raisun uskollisia kannattajia, jotka pelaajien epäilyksistä huolimatta saapuivat paikan päälle kannattamaan omiaan.

Alkulämpöjen jälkeen Mika kaivoi kassistaan hauiksensa ympärille uuden karhean kapteenin nauhan ja briiffasi kaverit tuttuakin tutumpaan 2-3-1 formaattiin. Vaihtopelaajia löytyi jokaiselle pelipaikalle, joten rotaatiota oli luvassa. Samin poisjäännin myötä Arttu veti maalivahdin romppeet päälle, joista puolet saatiin Juhon pelikassista. Raisu ajatteli saavansa yliotteen vastustajastaan heti kättelyssä kokoonpanon laajuuden myötä, mutta toisin kävi. ”Gnisulta” löytyi kaksi täyttä kentällistä, joita kaksikin valmentajaa näytti kentän laidalla ohjaavan.

Itse peli alkoi hyvin tunnustelevissa merkeissä ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella nähtiinkin harrastesarjasta tuttua flipperipalloa. Raisu alkoi hiljalleen saamaan juonen päästä kiinni ja palloa kierrätettiin rauhallisesti ja kauniisti pelaajalta toiselle. Alle 10 minuuttia oli pelattu, kun Juho vasemmalla laidalla hetken haudottuaan pudotti sen lähes päätyrajan tuntumasta serkulleen (Janille) noin puoleen kenttään. Tyhjät pois, liikkuvat taakse ja tarkkaakin tarkempi kaukolaukaus maalin vasempaan alakulmaan maalivahdin jalkojen välistä. Pallo ilmeisesti otti pienen kimmokkeen vastustajan jalasta, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että seuran pitkäaikaisen luottopuolustajan Jokiniemen oman Sergio Ramoksen Raisu -uran ensimmäinen maali oli syntynyt.

Raisu saattoi katsella ennen peliä liikaa sarjataulukkoa, sillä etenkin hyökkäyksessä hierottiin viimeiseen asti. Usein nämä tilanteet päätyivät kaksikolta Juho-Lauri pallonmenetykseen tai todella tuhnuun viimeistelyyn. Jos et itse tee, niin vastustaja tekee. Näin ei kuitenkaan tässä pelissä päässyt käymään, vaikka vastustajalla olikin useamman minuutin painostus Raisun boksissa ja pallo kävi ainakin kertaalleen ylärimassa. Innokkaimmat huusivat pallon jo ylittäneet maaliviivan, Arttu ensimmäisten joukossa näki ettei näin tietenkään käynyt. Muut tämän rynnistyksen laukaukset järjestäen pysähtyi puolustukseen tai Arttuun, joka Lev Yashinin tavoin venyi vetojen eteen, välillä jaloin, välillä käsin. Tämä usean minuutin hässäkkä lopulta päättyi siihen, että Niina siivosi pallon vastustajan kenttäpäätyyn. Pian tämän jälkeen Raisu pääsi yhteistuumin käymään kuvioita uudestaan läpi ja rauhoittumaan tavanomaista pidempään kestäneen puoliajan ajaksi.

Toisella puoliajalla pelinkuva oli hyvin selkeä, Raisu hyökkää ja pitää palloa, vastustaja iskee pikaisesti vastaan sopivan paikan tullen. Näitä tilanteita syntyikin paljon, sillä Raisun pelaajien välimatkat pitenivät ja hyökkäysintoa löytyi niin paljon, että alakerran puolustusduot olivat aika ajoin erittäin hyvin työllistettyjä. Näistä vastustajan tilanteenpoikasista selvittiin kuitenkin ehjin nahoin.

Raisun pitkän pallonhallintajakson jälkeen nähtiin ottelun toinen maali. Juho nousi oikeaa laitaa pitkin ylös ja nähdessään Nikon vapaana antoi hänelle syötön ”Give and Go” -ajatuksella. Syöttöä ei tullutkaan tällä kertaa pystyjuoksusta huolimatta takaisin, vaan Niko pyörähti puolustajasta irti ja tykitti pallon boksin ulkopuolelta yläriman kautta maaliin siten, että pallo pomppasi maasta vielä maalin kattoon. Maalivahti täysin aseeton, peli 2-0.

Ottelun aikana ja etenkin toisella puoliajalla vastustajalta nähtiin useita kaukolaukauksia. Näiden vetojen seurauksena palloa lähtökohtaisesti haettiin viereiseltä puistolta. Pelinrakennustilanteissa Raisun puolustus on alkanut harjaantumaan pallon rauhalliseen siirtelyyn, paikan hakemiseen ja tilan tekemiseen. Tämä jauhaminen johti siihen, että vastustajan mehut oli silminnähtävin aivan lopussa, kun ottelun viimeiset 10 minuuttia käynnistyi.

Pelin kolmas maali ei syntynyt tämän edellä mainitun vastustajan uuvuttamisen seurauksena; vastustaja lähti pikaiseen vastahyökkäykseen, jonka puolustus luuti komealla kaarella aina vastustajan boksin reunalle asti, mistä Juho pudotti sen keuhkoillaan suoraan Nikon 52 koon Jan Kollermaiseen lapikkaaseen. Niko ohitti vauhdilla vielä viimeisen puolustajan ja laukoi pallon voimalla maalivahdin puikoista sisään.

Ottelun loppuhetket olivat tasaista vääntöä ja eriskummallisin tapahtuma nähtiin, kun vastustajan yksi naispelaajista tylysti taklasi Nikon aivan vaihtoaition edessä. Niko nousi salamana kentän pinnasta pystyyn muutaman kuperkeikan jälkeen ja herrasmiehenä kävi kysymässä, onhan kaikki kunnossa. Lopputulemana kaikin puolin rehti ja puhdas peli, jossa myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin.

Niko ⭐⭐⭐

-2 upeaa maalia ja noin 7 kilometriä yhteismatkaa ottelun aikana keskikentän moottorina

Jani "serkun serkku" ⭐⭐

-Raisu -uran ensimmäinen (muttei varmasti viimeinen) maali ja upeita katkoja puolustuslinjassa

Arttu 

-Torjuntaprosentti pyöreä 100, ei hätkähtänyt pahaltakaan näyttäviä tilanteita

Erityismaininta ottelun ylivoimaisesti hienoimmalle yksittäiselle suoritukselle, kun Niina ⭐ harhautti vastustajansa keskiympyrässä vieden pallon vastustajan jalkojen välistä. Mikäli ottelu olisi kuvattu, olisi kyseinen tilanne päätynyt Youtubeen ”Best nutmegs 2020” -videolle. Tilanteesta seurannut maalipaikka töhrittiin toki miesten kesken, mutta se ei tämän suorituksen arvoa heikennä.

Kolmen viikon mittaiselle tauolle lähdetään ainakin tämänhetkisten tietojen mukaan Raisun sarjajohdossa maalierolla 13-3. Sisäisen maalipörssin kärkisijaa jakavat herrat Jussila & Korpinen, jotka molemmat ovat mättäneet 3 maalia mieheen. Seuraavat 3 viikkoa pelaajat keskittyvät pelivireen säilyttämiseen ja omatoimiseen kuivaharjoitteluun, jotta tulostaso saadaan ylläpidettyä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentti

Jönni "The Grey Panther", ei kautta ilman maalia

Otteluraportti 3.8.2020 Kyrönmaan Pallo - Raisu Lumous 0-7

 

Alkulämmöt saatiin tehtyä hyvillä mielin, koska Raisu sai ajoissa riittävästi pelaajia paikalle ja päästiin jakamaan pelipaikat rauhassa tuttuun 1-3-2-kuvioon. Lisäksi tiedettiin, että lisäjoukkoja oli vielä tulossa.

Peli alkoi levollisissa tunnelmissa ja vastustaja luovutti pallohallinnan Raisulle tyytyen perässä juoksemiseen. Liekö johtunut, että tutulla vahvalla vastustajalla ei ollut tällä kerralla vaihtomiehiä Raisun vaihtopenkin ollessa kunnioitettava katsojineen.

Saatiin luotua tilanteita alusta alkaen, mutta ensimmäistä maalia saatiin odottaa tovi, koska ensin täytyi kalobroida ylärima ja tolpat. Kun eri pelaajat olivat niihin osuneet avattiin maalihanat Juhon ainokaisella. Mallia otti tästä puolustuksen tukipilari Arttu, joka nousi sivurajaheitossa veskan lähistölle vinkaten vasenta silmänsä Nikolle. Muut tuota salaista kuviota eivät tainneet havaita, koska maalivahtikin meni täysin vipuun. Veska lähti ottamaan itsevarmana heittoa kiinni raivoisasti karjuen " Minä otan". Mutta kuinka ollakaan Nikon auringontarkka heitto ylitti maalivahdin laskeutuen suoraan Artun kutreille ja taidokas pusku meni verkon perille. Tilanne oli tässä vaiheessa 2-0 Raisulle.

Tästä itseluottamusta saaneena uusi täsmähankinta Jussilan Lauri aloitti oman shownsa. Vastustajia pujottelukeppeinä pitäen hän meni edestakas hyökkäyspäässä välillä palloa lainaten seinäsyötöillä ja takavasaralla. Tätä näytöstä taisi vastustajatkin jäädä ihastelemaan, koska kolme seuraavaa maalia merkittiin juuri Laurille. Tyylikäs aloitus näin try-out-pelissä. Uskoisin, että Raisu Lumous pärjäsi tässä try-outissa kohtuullisesti ja pääsee mahdollisesti olemaan kärkiporukassa, kun Lauri itse valitsee joukkueensa lukuisista tarjokkaista. Luottavaisin mielin siis odotan, että Lauri ilmestyy seuraavaan peliin ja julkistaa, että Raisu on "The chosen one".

Lauri Show:ssa isossa roolissa oli "poikkeuksellisesti" Juho (tehot 1+5), joka antoi tulitukea edestä, takaa ja sivusta. Parivaljakko leikitteli pallolla hienosti ja oliko juuri Lauri se puuttuva palanen keventämään Juhon nilkan kuormaa, koska se kesti tällä kertaa koko pelin eikä Juhon tarvinnut ottaa punaista kortti, että pääsi huilaamaan.

Tähän mennessä tilanne oli 5-0 ja vastustaja alkoi aavistuksen turhautua, koska Sami "The Wall" teki ilmiömäisiä torjuntuja yksi toisensa perään. Oli kolmesta metristä avopaikkaa, kahdella veskaa vastaan ja ties mitä, mutta Samin pantterimainen hyppytekniikka pelasti Raisun yksi toisensa jälkeen.

Sitten olikin legendan ja seuraikonin vuoro ottaa kenttä haltuun. Jönni "The Grey Panther" pyysi palloa jalkaansa hyökkäysalueella, jonne Niina sen toimitti. Tämän jälkeen kaikki onkin historiaa, taas. Jönni otti pallon leikkisästi haltuun vasemmalla, siirsi painopisteen oikealle, käännähti, pieni vilkaisu ympärille todeten, että aikaa on. Sitten katse hämäykseksi maalin vasempaan alakulmaan, jonka maalivahti huomasi ja lähti peittämään sitä kulmaa. Pieni vartaloharhautus sekoitti maalivahdin suuntavaiston. Tähän perään tuli luultavasti kevyt askelharhautus, en ole aivan varma, koska kaikki tapahtui niin nopeasti. Kaiken tämän jälkeen maalin etukulma jäi avoimeksi, jonne pallon hallitusti silminnähden tyytyväinen Jönni sen laittoi ja tilanteeksi 6-0. Kädet taivasta kohti ja juhlittuna tyynesti kohti keskiympyrää. Taas kerran tuli todistettua, että maalintekijä on maalintekijä - "Ei kautta ilman maalia".

Tämän näytöksen jälkeen vastustaja koitti kerätä vielä hetkeksi itsensä, mutta lopussa numeroiksi 7-0 pääsi kaunistelemaan Mika, jolla oli aiemminkin melkoisia paikkoja, mutta pää ja jalat jäätyivät ratkaisevalla hetkellä. Toisaalta ei kannattanut vielä käyttää kaikkia maaleja tässä samassa pelissä, kun pisteet olivat jäämässä Raisulle.

Lopussa vielä vilautettiin tulevien pelien jokerikorttia Pekka Rinnettä, joka ehti kuin ehtikin mukaan nappisostoksilta alakerran lukoksi. Myös Peksiltä vahva debyytti ja ensi kerralla lisää peliminuutteja luvassa, kunhan tulee paikalle aavistuksen aiemmin kuin 10 min ennen loppua.

Kaiken kaikkiaan hienoa pallohallintapeliä ja rauhallisia pitkiä palloralleja ympäri kenttää antaen vastustajan juosta itsensä uuvuksiin. Lopusta pitivät huolta puolustus ja Sami maalissa.

Tähdet:

⭐⭐⭐ = Jönni - kauden taidokas avausmaali antoi viitteitä, että lisää on vielä tulossa.

⭐⭐ = Lauri - pirteä debyytti, joka lupaavasti kevensi Juhon taakkaa vahvan (lue painavan) Raisun reppuselässä kantamisessa.

⭐ = Arttu - järkipelaaminen näkyi tällä kerralla puskumaalina eikä edes hiukset menneet sekaisin.

Otteluraportti Raisu Lumous - Mensi FC 2-2 (1-1)

 

Raisu kohtasi kauden toisessa ottelussa lohkokärki Mensi FC:n Tapulin urheilupyhätössä. Raisu oli saanut liikkeelle ennätysrosterin, jossa pelureita riitti penkille jopa enemmän kuin kentälle. Muutama try out –pelaajakin saatiin paikalle antamaan näyttöjä. Kyseessä oli myös historian ensimmäinen livestream-ottelu, joka oli katsottavissa Raisun Fudiksen Facebookissa. Tapulin kenttämestari oli pitänyt turfin pelattavassa kunnossa koko päivän kestäneistä rankkasateista huolimatta. 

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin väärässä päässä väärällä päällä tehtynä, eli valitettava oma maali Raisun verkkoon kyseessä. Asiantuntija-arvioiden mukaan tilanne olisi joka tapauksessa suurella todennäköisyydellä päättynyt vastustajan maaliin, joten asiaa ei jääty sen enempää märehtimään. Raisu tasoitti kuitenkin pian Juhon lauottua tarkan vaparin takaylänurkkaan. 

Vastustaja pääsi toisella puoliajalla jälleen johtoasemaan, mutta onneksi Heikki päätti tapojensa vastaisesti kokeilla kerrankin laukausta ja sinnehän se upposi ja Hequlinhon kolmas maali kilpailullisessa ottelussa aikuisten tasolla näki päivän valon.

Keskikenttää suvereenisti hallinnut Juho pyöräytti nilkkansa (jälleen se sama nilkka) ikävän näköisesti toisen puoliajan loppupuolella eikä jalka kestänyt enää pelaamista. Raisu kuitenkin taisteli loppuun asti ja loppulukemiin 2-2 voi olla tyytyväinen.

Sarja jää kesätauolle ja seuraavassa matsissa vastaan tulee vanha tuttumme Kyrönmaan Pallo. Syyskaudelle jää runsaasti odotettavaa, varsinkin kun Jönni ”ei kautta ilman maalia” Ijas kirmasi Tapulin tiistai-illassa kauden ensimmäiset minuuttinsa maalitiliä kuitenkaan avaamatta.

Serkku, siis hyvin käytetty lisäbudjetti
Rakastettu Tirehtööri, joutui maksamaan pelipaikastaan

Otteluraportti Raisu - FC HeRPeS 1-1 (0-0)

 

Ennen ottelun alkua tunnelma kentän laidalla oli innostuneen jännittynyt ja pelureiden kasvoilta oli luettavissa ajatus "Joko tämä vihdoin olisi se kausi joka mennään päätyyn asti?". Ennusmerkit olivat ainakin kohdallaan, Jamo kertoi treenanneensa koko talven, kevään ja kesän erilaisten urehilusuoritusten muodossa. Henkka oli lopettanut röökinpolton ja käynyt lenkillä. Juho oli teipannut nilkkansa valmiiksi. Niko oli rekrytoinut joukkueeseen vahvistuksen. Ainoastaan vaihtomiesten määrä jätti toivomisen varaa.

Peli käynnistyi tasaisissa merkeissä, Raisun hallitessa palloa hieman vastustajaa enemmän. Muutamia vaarallisia maalipaikkoja saatiin luotua, mutta ilmeisesti potkutekniikan harjoittelu oli jäänyt hieman kuntoilua vähemmälle ja laukaukset suuntautuivat pääasiassa maalin yli. Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana.

Toinen puoliaika jatkui Raisun hienoisella hallinnalla, kunnes vastustaja pääsi maalaamaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Tämän jälkeen Raisu oli ajoittain purjeessa, mutta takaiskuilta vältyttiin. Raisu pääsi peliin jälleen kiinni ja maali roikkui ilmassa. Juho pääsi koko kentän harhauteltuaan avopaikalle, mutta ilmeisesti vahvasti teipatun nilkan vuoksi laukaus suuntautui suoraan päin vastustajaa. Hetken kuluttua Niko tykitti Raisun tasoituksen Janin hienosta syötöstä, jota edelsi näyttävä hyökkäysalueen syöttöpeli. Lisämaaleja ei nähty, joten peli päättyi tasatulokseen 1-1.

⭐⭐⭐ Juho - keskikentän hallitsija
⭐⭐ Niko - kauden avausmaali
⭐ Jamo - perusvarmaa puolustuspeliä

Kauden 2019 raportit alkavat tästä

Otteluraportti FC Basterds - Raisu 6-3

Kauden viidennessä pelissä vastaan asettui lohkon kärkijoukkue FC Basterds. Raisu lähti liikkeelle ennakkoluulottomalla asenteella ja ikinuori Jönni todisti vanhan sanonnan ”ei kautta ilman maalia” todeksi. Raisu meni 0-1 johtoon näppärän syöttökuvion päätteeksi.

Vastustaja lisäsi kuitenkin tahtia ja viimeisteli useamman näyttävän puskumaalin. Hakanen Jr. piti kuitenkin Raisun mukana pelissä kahdella komealla osumalla.

Toisen puoliajan loppupuolella vastustaja meni kuitenkin menojaan, eikä Raisun viimeisten minuuttien pallonhallintapeli tuonut enää kavennusta 6-3 lukemiin.

Raisu olisi ansainnut viime minuuttien tilanteista maalin tai jopa kaksi lisää, mutta näihin lukemiin jättiin maaliviivateknologian petettyä kriittisellä paikalla allekirjoittaneen puskettua päivänselvän maalin. Jostain syystä viesti tuomarin kelloon jäi kuitenkin tulematta.

Maalintekijöiden lisäksi mainittakoon Niko, joka jälleen kerran otti suvereenit voitot jokaisesta kaksinkamppailusta.

⭐️⭐️⭐️ Jönni
⭐️⭐️ Lari 
⭐️ Niko

The match report of Raisu Lumous vs FC Berlin Monks 3-2 (0-1 HT).

(in rally-English because of Miquel's great effort today)

 

Raisu had to start the game with two players too few and Raisu's tactic was to play defense first and try not to waste too much energy in the beginning. After a couple of minutes of playing Mika joined the game and the game was still scoreless because of Sami's great saves. Sami continued taking great saves and in the middle of the first half Joonas joined the game so Raisu wasn't anymore short of players but we didn't have a single substitute either. Mika had a great chance to score in the first half as the game was still scoreless but he was back to the opponent's goalkeeper so Mika had to turn before trying to take Raisu to a 1-0 lead. The opponent's goalie managed to make a save. In the end of the first half Sami had to give in for the first time as the opponent's shot took a nasty bounce just before Sami's save. After the first half the opponents led by a goal but it was thanks to Sami that Raisu was still in the game.

 

The second half didn't start as good as it ended, but Raisu started getting more chances and getting better to the game. FC Berlin Monks managed to double their lead as their player got the ball in their attacking zone and Hequli was uncertain if there was one opponent free behind Hequli's back. Hequli took the wrong guess and the opponent's forward managed to get to a breakaway facing only Sami. Even Sami was powerless in that situation as the forward scored between Sami's legs.

 

But what do you know. After the opponents doubled their lead, Raisu didn't give up. Mika gave a good cross to the other side of the pitch where Hequli had all the time in the world to take control of the ball. Joonas was totally free inside the penalty zone and Hequli managed to cross the ball to Joonas who scored a very important goal for Raisu. At that moment one could easily feel the energy boost that Raisu's players got. The game was not over yet.

 

Shortly after Raisu's first goal Mikko shot a beautiful cross to Joonas who chipped the ball just above the goalkeeper and all of the sudden the game was tied. After the equalizer the opponents seemed to be in a bit of a shock.

 

A few minutes later Raisu's player was fouled just outside the penalty zone in the center of the pitch. As the opponents were shaking Joonas tried to get the ball quickly from their goalkeeper who refused to give the ball to Joonas. Joonas gave the goalie a little push and the goalie fell theatrically towards the post and Joonas was given a yellow card for the offence. The opponents couldn't handle the situation and Niko scored from the free kick just inside the post.

 

In the end of the game the opponents couldn't get their heads back to the game as they were clearly frustrated. Raisu took a great victory especially because of lack of players.

 

This time I'm not giving stars to any specific players as all the players played really well and everyone deserve three stars! This was a good reminder that no matter the score and no matter the lack of substitute players, the game is not over before the final whistle is blown!

Otteluraportti Raisu Lumous vs FC Nilkkaflunssa 2-3 (1-2)

Ottelun lähestyessä Raisu sai hieman lunta tupaan, kun useampi vakiokokoonpanon pelaaja ilmoitti estymisensä. Joukkue ei jäänyt tuleen makaamaan vaan aloitti eurojen kasaamisen. Heti, kun saatiin varmistus, että Jyväskylässä käyvät eurot, niin viimeisteltiin neuvottelut Lauri McKonen ja Sami S:n kanssa.

Ennen peliä käytiin kuuma kisailu kuka pääsee maaliin, koska aiemmin maalissa olleet neljä peluria olivat estyneitä. Kisailun voitti Jani, koska lupasi päästää toiseksi jääneen Laurin jälkimmäiseksi puoliajaksi maaliin. Molemmat hoitivat hommat loistavasti ja pitivät joukkuetta pystyssä tiukoilla hetkillä.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä, ehkä hieman vierasjoukkueena olleen sarjakärjen hallinnassa. Tästä antoi esimakua vierasjoukkueen mennessä 0-1 johtoon. Melkein heti perään vastustaja teloi omassa päässään "Henkan" (lue: serkun), mutta tuomarin pilli oli jäässä. Tilannetta tiedusteltiin tuomarilta, mutta peli jatkui Raisun puolustuspäähän ja lopulta pallo pamautettiin vastustamattomasti maaliin 0-2. Serkku kävi teippaamassa solmuun menneen sormensa vaihdossa ja palasi kentälle tykittäen pallon maaliin Nikon alustuksesta. Tässä kohtaa puoliaika pelasti vastustajan ja tauolle mentiin 1-2 tilanteessa.

Tauolla Jamo piti palopuheen, joka tehosi ja toinen jakso olikin lähes täysin Raisun, koska palloa kierrätettiin puolelta toiselle vastustajan juostessa perässä. Joonas raastoi kärjessä hienosti target-pelaajana luoden muille tilaa ja tilanteita. Hyvistä tilanteista huolimatta Nikon alustustamaa ja Mikan lähes päätyrajalta tekemää 2-2-tasoitusta saatiin odottaa melkein pelin loppuun.

Pelin ratkaisu nähtiin viimeisellä minuutilla, jolloin sarjakärjen paineistus lopulta vapautti heidän maalitykkinsä murtautumaan vauhdilla kohti Lauria. Veska ehti juuri ja juuri saamaan sormia hieman väliin, mutta se ei tällä kerralla riittänyt ja peli päättyi 2-3. Mikäli vastustaja oli todella sarjan kärkijoukkueita, niin Raisulla on hyvät mahdollisuudet jatkopeleissä kovaankin tulokseen pitkässä sarjassa.

Ottelun näyttävin tapahtuma oli, kun serkku yritti tintata pallon melko kovaa maaliin pilkun kohdalta, mutta vastustaja sai jalan väliin. Pallo kimposi kuitenkin vauhdilla kohti Raisun omaa maalia. Lauri oli hieman alueen ulkopuolella, mutta ei ylettynyt torjumaan korkeaa pallo, joka lopulta pomppasi maalin yli.

Erityiskiitokset parhaimmistoon kuuluneille Janille ja Laurille loistavasta kahden paikan pelaamisesta sekä tietysti Sami S:lle. Raisun parhaimmistoon kuului myös Niko, joka johtaa joukkueen henkistä pistepörssiä 4 syötöllä joukkueen maalieron ollessa 5-6.

Tähdet:
* * * Jani
* * Lauri McKonen
* Niko

Otteluraportti FC Solmu vs. Raisu Lumous 3-3 (0-1)

Ennen kauden avausta Mika esitteli possua ja jostain syystä possun ämpärissä ei näkynyt pulloa tälläkään kertaa. Puuttuvan pullon tuoma huono karma seurasi kentälle asti, jossa Mikan ruuti oli märkää ja vasta noin seitsemäs avopaikka tuotto tulosta ja tauolle mentiin Raisun 0-1 johdossa.

Vastustaja tuli toiselle puolikkaalle selkeästi paremmalla jalalla ja teki nopeaan tahtiin kolme maalia (joista yksi hyväksyttiin viiveestä päätellen vasta maaliviivateknologian kelloon lähettämän viestin perusteella). Raisu kasasi kuitenkin rivinsä ja Mikan toisella ja Joonaksen ensimmäisellä peli saatiin tasoihin.

Raisun parhaimistoa olivat maalintekijöiden lisäksi keskikenttää dominoinut Serkku sekä Raisu-debyytinsä tehnyt Miquel. Myös Niko painoi kovaa duunia keskikentällä ja oli lähellä laittaa aloituksen jälkeisen kukkupallon vastustajan rysään, mutta tällä kertaa tilastomerkinnät jäivät saamatta.

Tähdet:
⭐️⭐️⭐️ Mika
⭐️⭐️ Serkku
⭐️ Joonas

Jallustettu kiertopalkinto

 

Jalkapalloilijat osallistuvat Helsingin piirin 7v7 harrasteliigaan. Tänäkään vuonna ei ole muuta odotusta liigassa kuin ehdoton jatkopeleihin pääsy ja edelliskausien pelien parannus. 

 

Kaudelle 2020 managerit ovat tehneet hartiavoimin töitä, jotta omat kasvatit on saatu pysymään joukkueessa. Eivätkä he ole pelänneet pukea ostohousuja jalkaan, vaan jälleen markkinoilta saatu suurimmat ja parhaimmat pelaajat täydentämään jo valmiiksi kovaa rosteria.  

 

Kaudella 2020 pelaajat taistelevat joukkuuen maalikuninkuudesta ja tähdistä. Maalikungas palkitaan syksyn päätösgaalassa possulla, joka on jallustettu ja toivottavasti ämpäri täytetty. Kaudelle 2020 palkitaan eniten tähtiä kerännyt pelaaja. Tämä uusi kiertopalkinto voi olla kultainen kenkä tai jallun värinen säärisuoja suoraan jalasta, jää nähtäväksi. Tähdet jaetaan jokaisen pelin jälkeen, kentällä annettujen näyttöjen perusteella.

 

 Kiinnostuneet pelaajat voivat ottaa yhteyttä jompaan kumpaan manageriin: Anttila Sami 040-7508601, Vähätalo Arttu 040-7690163

⭐⭐⭐ Tähdet ⭐⭐⭐

 

Juho ⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Niko ⭐⭐⭐⭐⭐

Lauri J⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Jönni ⭐⭐⭐

Jamo ⭐⭐⭐

Mika ⭐⭐⭐

Heikki ⭐⭐

Arttu ⭐⭐

Jani "serkun serkku" ⭐⭐

Niina ⭐ ⭐

 

 

 

 

⚽⚽⚽ Maalit ⚽⚽⚽

 

Lauri ⚽⚽⚽⚽⚽

Niko ⚽⚽⚽⚽

Juho "serkku" ⚽⚽⚽⚽

Arttu ⚽⚽

Mika ⚽⚽

Heguli ⚽

Jönni "The Grey Panther" ⚽

Jani "serkun serkku" ⚽