Suunnistus

Hyvä pahnue

 

Kyllä, raisulaiset suunnistavat tänäkin vuonna pyynnöistä huolimatta

 

Mäyräcup

 

Seuran sisäisen Mäyräcupin suunniteltu kisaohjelma on alla. Pisteitäkin lasketaan ja ikähyvitystaulukoita käytetään. Alfakarju varaa oikeuden muokata sääntöjä ja pistelaskentaa itseään suosivaksi. Paljolti noudatetaan viimevuotista tapaa.

 

Raus-SM korttelisprintti Su 18.3.2018 Kumpula, korttelirasteilla; pisin sprintti miehillä ja naisilla

Raus-SM korttelisuunnistus, korttelirasteilla joulukuussa; 6 km (miehet ja naiset)

Raus-SM korttelisuunnistus erikoispitkä (joulukuu 12 km miehet, 9 km naiset)

AM-keskimatka,  17.5. Espoo

AM-pitkä, 11.8. Vantaa

SM-TeräsSika, Raus, xx.xx. Vantaa

AM-sprintti, 15.8. Järvenpää

Raus-SM pyöräsuunnistus

AM-yö, 18.9. Helsinki

SM-erikoispitkä, 14.10. Salo

Raus-SM SportSika suunnistus ????

 

Lisäosakilpailuja saa ehdotella. Samalla ottaa itselleen järjestely ja pistelaskenta velvoitteen.

 

Jukola

 

Jukolaankin mennään. Tämän vuoden Jukola järjestetään Lahdessa (Hollolassa) 16.-17.6.2018. Raisu on ilmoittanut 2 miesten joukkuetta ja yhden naisten joukkueen. Lisääkin voidaan tarpeen vaatiessa ilmoittaa. Majoitustelttakin on varattuna.  Jos asia kiinnostaa niin ilmiannathan itsesi Jukolan suhteen Kasperille.

(kasperi.launis@gmail.com tai 040 74 00 157) Osuusjakoon vaikuttaa vahvasti lahjonta ja liehittely

 

Terveisin

 

Haakon

Alfakarju

Mäyrä Cup

 

Ensimmäinen osakilpailu

Sprintti

Karjut

sija / nimi / aika / hyvitetty aika

1) Simo     31:51   28:02

2) Kasperi 36:41   28:15

Emakot

1) Teija     41:45    32:09

2) Marja 1:16:18    45:47

Metsäsikojen historiaa

Hojo hojo! Tervetuloa MetsäSikojen ihmeelliseen maailmaan. Esittelen kevyesti Raisun suunnistustoimintaa ja saavutuksia. Hätäisimmät, jotka kaipaavat suoraa toimintaa, sorkkien kopsetta ja williä menoa, voivat härskisti oikaista tältä nettiviitoitukselta suoraan suunnistusjaoston kotisivulle, jossa tarjolla lisää jaoston mölinää ja actionia.

Yleistä
Raisu Lumous aloitti varsinaisen suunnistustoimintansa vuonna 1984, osallistumalla Jukolan viestiin Vierumäellä, Heinolan maalaiskunnassa.
Siitä lähtien seura on ollut jokavuotinen ja innokas Jukolaan osallistuja. Yleensä mukana ollaan oltu yhdellä Venla-joukkueella ja 2-3 veljessarjalla. Parhaat sijoitukset on napattu vuoden 2003 Jukolasta, jossa venlat ylsivät sijalle 413. ja veljekset sijalle 418.

90-luvulla alkoi jollain velloksilla ns. heittää päästä ja isosti, sillä he päättivät alkaa edustamaan Raisua myös kansallisissa kisoissa.
Toiminta kasvoi ja laajeni, huipentuen 1999 ensimmäiseen aluemestaruus pronssiin sarjassa H35 (Bertil Halsted; Bruce S. Lehto; Peter Halsted). Tämän jälkeen on vastaava mitali kilahtanut havuiseen lääväämme myös vuosina 2000 (Jape Torvikoski;Peter Halsted; Morten Halsted)ja 2001(Bertil Halsted; Haakon vonHalsted; Morten Halsted).

Vuoden 2002 elokuussa käännettiin jälleen uusi lehti Raisun suunnistushistoriassa. Ensin Raisun pihkainen pahnue rymysi am-partiosuunnistuksen yleisen sarjan (H21) pronssia, ja pari päivää sen jälkeen typykät panivat vielä paremmaksi. Am-viesteissä valloitti hurmaava naispahnueemme hopeatilan sarjassa D 35 (Tilda Halsted; Mercedes vonHalsted; Hanne Halsted).
Ja kun on pää saatu auki, niin putki jatkuu vuonna 2003 ja pantiin vielä paremmaksi. Jürgen von Halsted voitti H35-sarjan latusuunnistuksen aluemestaruuden tammikuussa!!! Eikä siinä vieläkään kaikki. Helmikuu oli menestyksen huipentuma. Ensin am-hiihtosuunnistusviestissä napattiin hopeaa sarjassa H35 (Morten Halsted; Matti Saunamaa ja Jürgen von Halsted) ja Morten yllätti itsensä että Jürgenin seuraavana viikonloppuna hisustamalla itsensä pronssille am-hiihtosuunnistuksen pikamatkalla.
Eikä siinä kaikki. Vuoden jymy-uutinen oli Raisun am-partiosuunnistuksen H21 sarjan hopeamitali (Jerry-Lee Halsted, Per von Halsted ja Morten Halsted). Kultainenkaan mitali ei ollut kuin muutaman sekunnin päässä, mutta vaikka se hävittiin oli hopeakin meille voitto. Takse jäi mm. maineikas Espoon Suunnan joukkue ja muutama muu joukkue...

Vuosi 2004 on myös auennut arvometallikannan osalta. Helmikuussa kävi Raisulaisten H35 sarjan joukkue taistelemassa am-hiihtosuunistuksen viestihopean (Morten Halsted, Jürgen Halsted ja Karl-Johan Halsted). Kesäkuu oli kahden mitalin kuukausi. Matilda otti pronsiia ensin am-pikamatkalla ja viikko sen perään saman värisen mitalin am-pitkältä matkalta. Elokuun am-kisat toivat myös mitaleita. Am-viestissä ottivat pronssia H40-joukkue (Karl-Johan von Halsted, Morten Halsted & Öjvind Halsted) ja D35-joukkue (Matilda Halsted, Mercedes von Halsted & Hanne Halsted) ja kuun lopussa sai Matilda Halsted vielä am-yöstä hopeaa.
Vuosi 2005 jatkoi edellisvuoden hurmaa. Helmikuun alussa Öjvind Halsted otti sarjan H45 am-pronssia hiihtosuunnistuksen pikamatkalla. Menestykselle ja makealle elämälle ei näy loppua. Am-mitaliketju on jatkunut katkeamatta toistakymmentä vuotta.

90-luvun puolessa välissä päätimme myös ilahduttaa ruotsalaisia naapureitamme, laajentamalla kilpailumatkojamme Smålandskavleniin (kotoa piti päästä pois).
Eikä aikaakaan kun myös Tiomilaankin piti päästä. Aikuissuunnistuksen erikoisseuran status vahvistui, kun vuonna 2002 osallistuimme 43 Kavleniin Ruotsissa, joka tunnetaan myös nimellä Pappamila.
Samoihin kansainvälisen toiminnan laajentumisen aikoihin mystinen norjalainen Halstedin suku soluttautui Tranby SK:n riveistä yhä suuremmissa määrin seuraamme...

Tulevaisuus näyttää possunpunaiselta tai jos on jotain kysyttävää, soita tai mailaa jaoksen diktaattorille, pahnueen ykköskarjulle Haakonille.

T: Suunnistusjaoksen toimeenpaneva elin