Suunnistus

SM viesti Hyvinkää

 

päivitetty 19.8

Kiinnostusta ovat ilmaisseet:

 

Daamit

Kristiina Ahlqvist

Teija Launis

Marja Kanerva

 

Herrat

Hannu Ahlqvist

Heikki Karjalainen

Markku Lahti

Ville Laukka

Kasperi Launis

Jyrki Piirainen

Jari Vainikka

 

Metsäsiat – Raisun suunnistus 2017

 

Kuningas on kuopattu – eläköön uusi kuningas. Masun siirryttyä suunnistamaan pohjoisiin erämaihin metsäsikapahnueeseen jäi valtatyhjiö. Ja minähän sen vallan otin!

 

Tulevan vuoden suunninistus tulee jatkumaan vanhan kaavan mukaan. Kevät omaehtoista harjoittelua ja tulokset mitataan ulos Jukolassa. Jälkilämmöillä hoidetaan AM viesti Karkkilassa ja SM –viesti (R2) Hyvinkäällä. Kaukokaipuuta voi tyydyttää lokakuun lopulla Småkkerissa. Näihin pyritään saamaan joukkueet jalkeille. Lisäksi muutkin viestit ovat mahdollisia esim. Kevät yö. Hyviä osuuksia voi ruinata allekirjoittaneelta (kasperi.launis@gmai.com, 040 74 00157)

 

Mäyrä Cup

Mäyrä Cuppia on tarkoitus järjestää melko tutun kaavan mukaan. Ikähvyitystaulukkokin on vanha tuttu. Osakilpailuiksi on valikoituneet alla olevat. Raus SM:ien päivämäärät tulevat myöhemmin, mutta AM:t ja SM:t löytyvät Irmasta.

 

Raus-SM korttelisprintti, 19.3.

Raus-SM korttelisuunnistus, 26.3.

AM-keskimatka

AM-pitkä,

Raus-SM-pyöräsuunnistus

AM-sprintti

AM-yö

SM-erikoispitkä

Raus-SM Sportsika suunnistus

Raus- SM terässika

 

Viestintää hoidellaan pääsääntöisesti sähköpostilla. Suunnistuksen sivut muuttavat muun pahnueen yhteyteen sporttisaitille (www.raisulumous.sporttisaitti.com). Vanhat metsäsikojen sivut ruksuttavat niin kauan kuin Google ja/tai Masu sen sallii.

 

Jukola 2017

 

Raisu on ilmoittanut Jukolaan kaksi pahnuetta ja yhden venla –joukkueen näitä paimentamaan. Lisäksi tutuksi tullut sotilastelttamajoitus on tilattu. Lisää Jukolasta tulee Metsäsikojen sporttisaittisivulle.

 

Olkaapahan yhteyksissä

 

Haakon

pahnueen alfakarju

Vuosi 2017 menestyksellisesti käyntiin
 

Karju on teurastettu, eläköön uusi karju. Raisun ylimmässä johdossa suoritettu puhdistus on selkeästi vaikuttanut myös seuran menestykseen. Ylintä toimeenpanovaltaa uhkailemalla, lahjomalla ja kiristämällä käyttänyt eräs nimeltä mainitsematon hirmuvaltias on viimein väistynyt ja uudet lempeämmät ihmisläheisemmät tuulet puhaltavat Raisun metsäsikalaumassa. Tulosta onkin syntynyt heti suorastaan ennätyksellisen suurella menestyksellä ja hurmoksella. Alueen mestaruuskilpailuista oli hisustavailla mäyrillä tuomisinaan jalometallia peräti viiden kultamitalin ja yhden hopean verran. Raisu otti am-hisu sprintissä ja keskimatkalla tuplamestaruudet sarjoissa H21 (Markku Ijas) ja H35 (Simo Pöyhönen) sekä hopean ja kullan sarjassa H45 (Jyrki Piirainen).

Lisäksi menestystä on tullut myös järjestöpuolella. Koska Raisulaiset ovat järjestään mielletty älykkäikksi, rehellisiksi ja luotettaviksi suunnistusihmisiksi, niin ei olekaan mikään ihme, että Suunnistavan Uusimaan alueorganisaatiosta on täkeimpiin johtovakansseihin pyydetty (suorastaan kerjätty) kaksi Raisulaista. Suunnistava Uusimaan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin alfakarju Kasperi Launis ja sihteeriksi megakarju Simo Pöyhönen. Jäsenistö onnittelee uusia johtohahmoja.

Eli seuralla on vuonna 2017 riveissään alueen PARAS mieshiihtosuunnistaja sekä rautainen sorkkaote alueorganisaation hallinnossa. Hallelujaa ja aamen. Mitä vuosi vielä tuokaan tullessaan.

 

-Masu-
 

Metsäsikojen historiaa

Hojo hojo! Tervetuloa MetsäSikojen ihmeelliseen maailmaan. Esittelen kevyesti Raisun suunnistustoimintaa ja saavutuksia. Hätäisimmät, jotka kaipaavat suoraa toimintaa, sorkkien kopsetta ja williä menoa, voivat härskisti oikaista tältä nettiviitoitukselta suoraan suunnistusjaoston kotisivulle, jossa tarjolla lisää jaoston mölinää ja actionia.

Yleistä
Raisu Lumous aloitti varsinaisen suunnistustoimintansa vuonna 1984, osallistumalla Jukolan viestiin Vierumäellä, Heinolan maalaiskunnassa.
Siitä lähtien seura on ollut jokavuotinen ja innokas Jukolaan osallistuja. Yleensä mukana ollaan oltu yhdellä Venla-joukkueella ja 2-3 veljessarjalla. Parhaat sijoitukset on napattu vuoden 2003 Jukolasta, jossa venlat ylsivät sijalle 413. ja veljekset sijalle 418.

90-luvulla alkoi jollain velloksilla ns. heittää päästä ja isosti, sillä he päättivät alkaa edustamaan Raisua myös kansallisissa kisoissa.
Toiminta kasvoi ja laajeni, huipentuen 1999 ensimmäiseen aluemestaruus pronssiin sarjassa H35 (Bertil Halsted; Bruce S. Lehto; Peter Halsted). Tämän jälkeen on vastaava mitali kilahtanut havuiseen lääväämme myös vuosina 2000 (Jape Torvikoski;Peter Halsted; Morten Halsted)ja 2001(Bertil Halsted; Haakon vonHalsted; Morten Halsted).

Vuoden 2002 elokuussa käännettiin jälleen uusi lehti Raisun suunnistushistoriassa. Ensin Raisun pihkainen pahnue rymysi am-partiosuunnistuksen yleisen sarjan (H21) pronssia, ja pari päivää sen jälkeen typykät panivat vielä paremmaksi. Am-viesteissä valloitti hurmaava naispahnueemme hopeatilan sarjassa D 35 (Tilda Halsted; Mercedes vonHalsted; Hanne Halsted).
Ja kun on pää saatu auki, niin putki jatkuu vuonna 2003 ja pantiin vielä paremmaksi. Jürgen von Halsted voitti H35-sarjan latusuunnistuksen aluemestaruuden tammikuussa!!! Eikä siinä vieläkään kaikki. Helmikuu oli menestyksen huipentuma. Ensin am-hiihtosuunnistusviestissä napattiin hopeaa sarjassa H35 (Morten Halsted; Matti Saunamaa ja Jürgen von Halsted) ja Morten yllätti itsensä että Jürgenin seuraavana viikonloppuna hisustamalla itsensä pronssille am-hiihtosuunnistuksen pikamatkalla.
Eikä siinä kaikki. Vuoden jymy-uutinen oli Raisun am-partiosuunnistuksen H21 sarjan hopeamitali (Jerry-Lee Halsted, Per von Halsted ja Morten Halsted). Kultainenkaan mitali ei ollut kuin muutaman sekunnin päässä, mutta vaikka se hävittiin oli hopeakin meille voitto. Takse jäi mm. maineikas Espoon Suunnan joukkue ja muutama muu joukkue...

Vuosi 2004 on myös auennut arvometallikannan osalta. Helmikuussa kävi Raisulaisten H35 sarjan joukkue taistelemassa am-hiihtosuunistuksen viestihopean (Morten Halsted, Jürgen Halsted ja Karl-Johan Halsted). Kesäkuu oli kahden mitalin kuukausi. Matilda otti pronsiia ensin am-pikamatkalla ja viikko sen perään saman värisen mitalin am-pitkältä matkalta. Elokuun am-kisat toivat myös mitaleita. Am-viestissä ottivat pronssia H40-joukkue (Karl-Johan von Halsted, Morten Halsted & Öjvind Halsted) ja D35-joukkue (Matilda Halsted, Mercedes von Halsted & Hanne Halsted) ja kuun lopussa sai Matilda Halsted vielä am-yöstä hopeaa.
Vuosi 2005 jatkoi edellisvuoden hurmaa. Helmikuun alussa Öjvind Halsted otti sarjan H45 am-pronssia hiihtosuunnistuksen pikamatkalla. Menestykselle ja makealle elämälle ei näy loppua. Am-mitaliketju on jatkunut katkeamatta toistakymmentä vuotta.

90-luvun puolessa välissä päätimme myös ilahduttaa ruotsalaisia naapureitamme, laajentamalla kilpailumatkojamme Smålandskavleniin (kotoa piti päästä pois).
Eikä aikaakaan kun myös Tiomilaankin piti päästä. Aikuissuunnistuksen erikoisseuran status vahvistui, kun vuonna 2002 osallistuimme 43 Kavleniin Ruotsissa, joka tunnetaan myös nimellä Pappamila.
Samoihin kansainvälisen toiminnan laajentumisen aikoihin mystinen norjalainen Halstedin suku soluttautui Tranby SK:n riveistä yhä suuremmissa määrin seuraamme...

Tulevaisuus näyttää possunpunaiselta tai jos on jotain kysyttävää, soita tai mailaa jaoksen diktaattorille, pahnueen ykköskarjulle Haakonille.

T: Suunnistusjaoksen toimeenpaneva elin