KylpyläVolley 2013

XXII KYLPYLÄVOLLEY TURNAUSRAPORTTI feat. Raisu Lumous ry 30-v

Olipa taasen messevää meininkiä ja komeaa lentopalloilua tarjolla, kun 22. joukkueellista pelureita kannustajineen saapui Ikaalisiin 18. – 20.1.2013. Kyseessähän oli kaikkiaan XXII KylpyläVolley –turnaus, jonka lisämausteena juhlittiin Raisun Lumouksen 30 -vuotista taivalta.

Pelitaktiikoita luotiin jo perjantai-iltana niin ravintola Violettan tanssilattialla kuin yläkerran pubissakin.

Nicke ja Jose olivat säätäneet otteluohjelman taas sopivan sujuvaksi, joten olihan pelureidenkin hyvä ottaa voiteluainetta. No, aamulla hämmästeltiin Sulavien Silavien silmin havaittavaa ikääntymistä ja joku saattoi epäillä näkevänsä harhoja. Tiukasti oltiin kuitenkin hereillä ja ottelut saatiin käyntiin asianmukaisesti niin Maininki –salissa kuin Palloiluhallillakin. Naisjoukkueet kunnostautuivat jälleen hyvien peliesitysten ohella pukeutumis- ja tunnelmaratkaisuillaan. Hiiribaari oli kaivautunut maan alla koko matkan Ikaalisiin ja heidän ”Pakoon” huutonsa kaikuikin hyvin menneiden pelien lomassa. Hienoja olivat myös Kiukkutipujen, Pilujen ja Aika Kantturoiden asut. Palloiluhallilla olikin ihan itämainen meininki: miesten pelit olivat äärettömän tiukkoja ja tasaisia. Myös Naisten ottivat toisistaan oikein kunnolla mittaa ja niinpä päivän ohjelma hieman venyikin. Ikaalisten Smashin operoiman kahvion turvin Palloiluhallilla voitiin paksusti – erityisesti Raikkaiden joukossa turpeutta esiintyi runsaasti. Tämä saikin sulttaanin myhäilemään tyytyväisenä. Muitakin havaintoja tehtiin illan palkintoja ajatellen ja mm. Mäntylän passari oli kovin varmaotteinen.

Pelit saatiin pelattua ja niin Pulit, Pilut kuin muutkin pelurit ponnahtivat Kylpylän poreisiin. Ja sitten oli aika valmistautua illan juhlaan. Juhlaväki kokoontui Violettaan klo 20 ja ensin nostettiin 30 –vuotiaalle Raisulle malja. Sitten syötiin vasta. Kylpylän keittiö oli laittanut kystä kyllä ja hyvin ape pitkän turnauspäivän päälle maistuikin. Illan puhemiehenä toiminut Sakke esitteli seuran uuden puheenjohtajan – toisen polven raisulaisena tämän liikuttavan urheiluseuran peräsimeen tarttuvan Henkka Nurmisen. Puheessaan Sakke totesi näihin hurmahenkisiin tapahtumiin osallistuvien urheilijoiden ja yleisön olevan olennainen osa Raisun menestystaivalta. Juhlan kunniaksi esiteltiin seuran 30-v historiikkijuliste, jonka Henkka ja Nicke jakoivat kaikille stagelle kutsutuille joukkueenjohtajille. Seura vastaanotti huomionosoitukset Jokivarren Jyskeeltä sekä Hämyiltä. Kunnianarvoisa oli myös Puliveivareiden mieskuoron esitys, joka lentopalloaiheisen kappaleen lisäksi esitti pätkän Lahden parasta musiikkiantia; otteen legendaarisesta Putkabileet kappaleesta. Vau, Vau! Asuistaan palkittiin Hiiribaari, Raikkaat ja Sulavat Silavat. Seksikkäin mies oli Sulttaani-Juha Raikkaista ja seksikkäin nainen passari-Tiina Hiiribaarista. Raato-palkinnon sai Mäntylän tiimin passari-Mikko, Tsemppipalkinnon Puliveivareiden Kapa ja loppuotteluiden parhaina palkittiin ”Turnauksen hymyilevin mies” Keijo Rantala Hämyyistä ja ”Suomi-neito” Johanna Tuononen Aikakantturoista.

Raisu Lumous jakoi myös kaksi teosta taitelija Brita Launiksen seuralle lahjoittamasta taideteossarjasta. Huomionosoitukset saivat Jussi Kuusisto Jokivarren Jyskeestä sekä Petri ”Shortsi-Late” Lahtinen Puliveivareista. Sitten alkoi bileet. Paikalle hankittu Groove President pisti myllyn pyörimään ja kansa kirmasi tanssilattialle. Jalalla pantiin koreasti ja välillä juotiin janoon. Tauolla pidettiin perinteiset arpajaiset ja voitonjako meni joidenkin mielestä ihan kohdalleen. Ilta viimeisteltiin yläkerran pubissa, missä havaittiin mm. Raisun epätoivoinen hairautusyritys aamun ensimmäistä vastustajaa Sibboa vastaa….

Sunnuntain sijoitusottelut olivat eräät turnaushistorian korkeatasoisimmista. Mainittakoon mm. Raisun 2-1 tappio KoPalle (ratkaiseva erä 7-6). Naisten neljännesfinaaleissa Hiiribaari (5) ja AKU-313 (6) kärsivät tappion ja välierissä viime vuosien kestomenestyjät Sulavat Silavat (3) sekä Pilut (4) saivat taipua finaaliin edenneille Vibekelle ja Aikakantturoille. Finaalin tiukan taiston vei nimiinsä Aikakantturat. Aikamoisia kantturoita!

Miesten puolella Raisu siis epäonnistui yrityksessään houkutella Sibboa paheen teille ja KoPaa (5) vastaan käydyn tiukan taiston jälkeen järjestävän kerhon sijoitus oli kuudes (hieno sijoitus!). Mäntylä (3) ja Sibbo (4) jäivät välierien jälkeen ratkomaan pronssin kohtalon. Finaali oli suorastaan huikea. Pitkiä palloja, näyttäviä suorituksia, armotonta tsemppiä ja hyvää kannustusta. Tasaaisen ja tiukan taoston ja turnausmestaruuden vei lopulta Mies-Hämyt. Puliveivarit hopealle ja niinpä Lakukin mukana taas ensi vuonna J.

Raisu Lumous kiittää kaikkia läsnä olleita sekä tukijoitaan: Sinebrychoff Oy, Unikulma Oy, Logonet Brands Oy, Kopra & Partners, Rantasipi Hotelit Oy ja toivottaa kaikki tervetulleeksi XXIII KylpyläVolley –turnaukseen Rantasipi Ikaalisten Kylpylään 17. – 19.1.2014

L O P P U S I J O I T U K S E T XXII KYLPYLÄVOLLEY 20.01.2013

1 AIKAKANTTURAT