Kilpailuohje

Kuusijärvi, Vantaa

10.8.2024 klo 13:00 alkaen. 


Ohessa käytännön kisaohjeet kaikille osallistujille. Muista tarkistaa ohje lähempänä kisoja, ohjeeseen saattaa tulla päivityksiä! (viimeksi päivitetty 18.4.2024)

Aikataulu:

 • 11:00 Kisakanslia aukeaa (Cafe Kuusijärven terassi)
 • 13:00 Kilpailun avaussanat ja joukkueiden esittely
 • 13:30 100 kg kilpailijoiden punnitus
 • 13:45 Lähtöruudukkoon siirtyminen
 • 13:50 Vetreä alkujumppa ohjatusti
 • 14:00 Startti Avoin
 • 14:03 Startti Miehet Veteraanisiat
 • 14:06 Startti Naiset
 • 14:09 Startti Fun
 • n. 14:34;27 Ensimmäinen maalissa
 • n. 16:00 Palkintojenjako

Yleiset ohjeet

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu kisakansliaan. Sieltä löytyy nohevia henkilöitä, jotka antavat teille kisanumerot, sekä oikean ajanottopannan. On hyvä merkata olkapäähän, otsaan, rintaan tai muualle näkyvälle paikalle annettu kisanumero, joka varmistaa tunnistamisen. Tussit löytyvät tätä varten kisakansliasta. Tärkeintä on numeron näkyminen, vaikka meillä onkin huippumodernit ajanottolaitteet käytössä. Tiukoissa tilanteissa sijoitukset ratkaistaan maalikameran kuvasta. 

Ajanottopanta, sekä ajanotto

Ilmoittautuessanne saatte pannan, jossa on siru ajanottoa varten. Pantaa ei saa laittaa märkäpuvun, sukan tai lahkeen sisään, vaan se on pidettävä niiden ulkopuolella. Pannoissa on pitävä tarrakiinnitys, joka pysyy oikein aseteltuna varmasti koko retken kyydissä. Jokaiselle kilpailijalle on ennakkoon määritelty oikea panta, joten tyydy siihen minkä saat kansliasta.

Pantaan on asetettu siru, joka kirjaa sinun aikasi ylös automaattisesti aina kun kuljet ajanottoporteista läpi. On tärkeää, että menet aina merkattua reittiä pitkin ja kuljet aina porttien läpi, vaikka sillä hetkellä sen edessä olisikin ruuhkaa tai muut este. Portteja on kolme + maali, kaksista porteista mennään kahdesti (uinnista pyöräilyyn ja pyöräilystä juoksuun).

Kisaaja on itse vastuussa pannasta, sekä sen palauttamisesta kisan jälkeen. Maaliin tulon jälkeen teitä on vastassa henkilö, joka ottaa teidän pantanne talteen. Kadonneesta pannasta veloitetaan pannan hinta 50 € kilpailijalta.

+100 kg sarjan ajanotto: Kehopositiivisten sarjassa kisaajat saavat toisen pannan, joka varmistaa oikeat ajat hyvitysten jälkeen. Jokaista kiloa kohden, lähtee 15 sec aikaa pois loppuajasta.

Muutokset osallistujaluetteloon  

Muutoksia sarjoihin on vaikea tehdä, koska osa on loppuunmyyty, mutta hyvällä syyllä voidaan saada onnistumaan. Nimiä voidaan aina vaihdella, mutta pyritään välttämään turhia veivauksia. 

Ilmoittautuminen kisapäivänä

10.8.2024 on mahdollista ilmoittautua mukaan kilpailuun kisakansliassa, jos paikkoja on jäljellä.

Kisapaikan peruminen

Kisapaikan peruminen on lähes mahdotonta, mutta lääkärintodistus on erittäin hyvä alku.

Joukkueiden esittely

Mikäli on joukkue, joka haluaa tulla esiintymään, niin tästä hyvissä ajoin tieto juontajalle (kaveri jolla on mikorofoni ja puhuu siihen) tai muulle toimitsijalle, joka ohjaa oikeaan paikkaan. Mikäli teillä on jo tiedossa jonkin asteinen performanssi, niin voitte laittaa siitä jo ennakkoon tiedon osoitteeseen raus.terassika@gmail.com. Laita viestiin joukkueen nimi, mitä teette, sekä mahdollinen biisitoive.

100 kg punnitus / sarjakelpoisuuden osoitus

Jotta voimme todentaa kelpoisuutenne yli 100 kg sarjaan, teidän pitää todistaa aamupainonne esimerkiksi kuvalla vaa´an lukemasta (mitään ylimääräistä, kuten saparon ei tarvitse näkyä roikkumassa siinä kuvassa). Kutsumme kisaajat yksitellen näyttämään todistusaineistonsa ”lavalle”.  Kilpailun järjestäjä saattaa tehdä pistokokeita todentaakseen painon paikkansa pitävyyden.

Alkulämpöjumpat

Muista lämmitellä, jotta vältytään turhilta loukkaantumisilta.

Kisan kulku

Lähtö tapahtuu ”Lähtölakanan” alta rannalta.

Yhteislähdöt 3 min välein toisistaan, Avoin, Miehet veteraanisiat, Naiset ja  Fun.

Uinti (n. 200 m)

Lähtöpaikka on laiturin LÄNSI puolella (merkitty LÄHTÖ-vaatteella). Kierretään (vastapäivään) merkityt reittipoijut ja noustaan rannalle samalle alueelle, josta lähdettiin. Turvalauttoja on kaksi reitin varrella, jotka antavat huilitaukoja ja nostavat kyytiin tarvittaessa. Kiinnitä lauttojen huomio hyvissä ajoin ennen voimien loppumista. Käsivarsikellukkeet ja muut henkesi pelastavat apuvälineet ovat ok, mutta suoritusta parantavat apuvälineet kielletty. Uithan rauhallisesti ja muut huomioon ottaen.

Vaihtoalue

Uinnin ja pyöräilyn välissä on kaksi porttia, jotka mittaavat vaihtoajan, jonka johdosta kannattaa sijoittaa omien varusteiden vaihto näiden väliin.

Pyöräily (n. 11km) KYPÄRÄ ON PAKOLLINEN

Tarvitset oman pyörän ja kypärän.

Pyörät jätetään pyöräilyn vaihtopisteelle, jonka tarkempi sijainti selviää myöhemmin (muista seurata kilpailuohjeiden päivityksiä!). Pyörät jätetään lähtöjen mukaan omiin paikkoihin. Ei ole kilpailijakohtaisia paikkoja, vaan lähtökohtaiset alueet. Toimitsijat auttavat oikean paikan löytämisessä. 

Seuraava hylkäyksen uhalla: Pyörä on ehdottomasti talutettava vaihtoalueen merkille, (merkataan selkeästi). Sama takaisin tullessa, merkin kohdalta talutetaan pyörä takaisin telineisiin n. samalle alueelle mistä otettiin. Pyöräilyn jälkeen pyörä on itse asetettava vapaaseen paikkaan. 

Pyöräily tapahtuu ajotien oikeaa laitaa käyttäen (ei pyörätietä) ja reitti lähtee Kuusijärveltä pohjoiseen, reittiä: vanha Lahdentie-Vuokkotie-Kimalaisentie-Sääskitie-vanha Porvoontie-vanha Lahdentie-Kuusijärvi. Uudet kilpailijat: tutustukaa reittiin erillisestä pyöräilyreitin liitteestä tai karttapalvelusta.

Reitti merkitty harvakseltaan/kääntyvissä risteyksissä nuolikyltein. Pyöräilet muun liikenteen joukossa, joten varo muuta liikennettä sivu- ja pihateiltä tulevia. 

HUOM! Pyörätelineiden valvonta loppuu klo 16:00, käythän kisan jälkeen lukitsemassa pyöräsi. Vielä muistutuksena KYPÄRÄ ON PAKOLLINEN, otathan omasi mukaan. Ilman kypärää, emme päästä kilpailemaan.

Juoksu (n. 3,4 km)

KAKSI kertaa Kuusijärven ympäri (myötäpäivään), hiekkapohjainen reitti. Merkitty nuolikyltein ja nauhoin. 

Ratamestari katsoo päivän sään ja tekee sen mukaan päätöksen juostaanko ylä- vai alareittiä.

Oluenjuonti ja maali

Tasan 1 litra III-olutta. Tölkistä saa juoda, mutta juonti lopetetaan tuoppiin kaadetulla oluella. Nam! Vaahdottaminen kielletty. Yliastuttu suoritus (tuttavallisemmin oksentaminen, kiekon heittäminen, pitkäsylki jne.) tuo aikaan 30 min aikasakon. Aikaraja yliastumiseen on 5 min suorituksesta ja kilpailijan on jäätävä tarvittaessa tarkkailuun täksi ajaksi.

Gluteenittomasta oluesta pitää mainita ennakkoon kisapäivänä ja vielä erikseen pyytää se oluenjuontipisteellä tai hakeutua itse sen luokse.

HUOM! Kun olut on juotu, kilpailija siirtyy itse varsinaiseen maaliin, jolloin ajanotto katkeaa. Maali suljetaan, kun kaikki kilpailijat ovat maalissa / viimeistään klo 15:39 (=1 h 30 min Fun -sarjan lähdön jälkeen, joka mahdollisesti matkalla oleville kilpailijoille merkitään loppuajaksi).

Maalin tulon jälkeen

Anna panta toimitsijalle

Sikäli mikäli viimeinen osuus ei kupli liiaksi vatsassa, voitte siirtyä Cafe Kuusijärven tiloihin nauttimaan keittolounaan ja peseytymään saunatiloihin. Nämä kuuluvat osallistumismaksuun.

Palkintojenjako aloitetaan klo 16:00.

M/N Yleisten -sarjojen voittajille massiiviset kiertopalkinnot ja kaikille viiden henkilökohtaisen sarjan mitalisteille tuotepalkintoja. Lisäksi palkitaan kisan seksikkäimmät ja parhaat yksilö- ja joukkueasut sekä jaetaan perinteiset Tsemppi- ja Raato-palkinnot.

Muut tärkeät asiat

Pyydämme kilpailijoilta erityistä tarkkaavaisuutta ja muiden huomiointia varsinkin uinnissa ja pyöräilytelineillä ja -reitillä. Kilpailijoita sekä tulee, että menee! Tavoitteena on hauska, mukava sekä turvallinen tapahtuma. Jos näette onnettomuuden tai muun vahingon, ilmoittakaa siitä toimitsijalle.

Osallistuminen kilpailijan omalla vastuulla / vapaa-ajan vakuutus, järjestäjällä vastuuvakuutus / If Oy. Kisapaikalla SPR: n EA -ryhmä ja juoksureitin varrella huoltopiste.

Jury

Kisan jury ratkaisee armottomasti kaikki epäselvyydet, vilpit ja muut hämmingit. Mahdolliset reklamaatiot jätettävä kilpailukansliaan kirjallisena klo 15.50 mennessä.

Varusteet 

Kisaoluita lukuun ottamatta omat tamineet, kuten esim. oma pyörä. HUOM! Pyöräilykypärä pakollinen. Varusteiden säilytys omien huoltajien helmassa tai saunan yhteydestä löytyvissä kaapeissa.