Terässika 2016

Terässika 2016 tullaan muistamaan ainakin Putinin kokoamasta unelmajoukkueesta, Amorin jakamasta rakkaudesta ja hakaneuloista, joita ei koskaan ollut riittävän paljon.

Kilpailupöhinät päästiin aloittamaan aikataulussa ja heti kello 13.00 saimmekin ensimmäiset performancen pitäjät esittäytymään.

Lavalla kerkesimmekin nähdä mitä viihdyttävimpiä esityksiä ja hienoimpia pukuja.

Soldiers Of Medusa oli mm. pitämässä huolta järjestyksestä.

Trump kävi näyttämässä Ameriikan suurutta lemmikkipossunsa Hilaryn kanssa.

Fasaanipaistitkin olivat löytäneet tälle vuodelle alteregonsa.

100 kg sarjan punnituskin saatiin jälleen mallikkaasti suoritettua. Tosin virallinen kisavaaka ilmoitti etsivänsä korvaajan ensivuodelle, vedoten selkäänsä.

Ennen kisan alkua päästiin vielä ottamaan hyvin ohjatut alkulämmöt, vaikka Winners In Spandex oli jo esittänyt tanssinsa, joka ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi sitä katsoessa.

Miesten yleisessä Olli Karioja kellotti heti sikahuudon jälkeen uintiin kärkiajan, eikä näyttänyt hyytymisen merkkiäkään sen jälkeen.

Edes oluenjuonti, tuo edellisvuoden kompastuskivi, ei tuottanut vaikeuksia. Edellisvuodesta oppineena keskittymään tärkeimmän harjoitteluun hänestä oli kasvanut vuoden 2016 Terässika!

Viimeisistä palkintopallisijoista käytiinkin Anssi Toivolan ja Joona Laukkasen välillä jo paljon tiukempaa taistelua, jossa tyylipisteille ei ollut tilaa.

Lähes koko kilpailun veikot matkasivat puolen minuutin sisään toisistaan. Valitettavasti Anssi Toivolan uinnissa saatu 39 s kaula ei riittänyt Joona Laukkasen tasaisenvarmalle suoritukselle muilla osuuksissa, vaan kohtalona oli maaliviivan ylitys kolmantena.
Naisten yleisessä näimme melkein yhtä suurta dominointia kuin miehissä, kun Heidi Nurminen saapui pyöräilyosuudelle vain kaksi sekuntia Susanna Heinon perässä.

Pyöräilyssä Heidi päätti ottaa oman paikkansa ja siirtyi kärkeen keräten kaulaa kanssakilpailijoihin, sillä olihan osuuksista jaloin ja haastavin hänellä edessä.

Kaulan repiminen kannatti ja Heidi sai nauttia oluestaan melkein neljä minuuttia poistuen voittajana maaliin. Vuokko Suutarla oli saanut sisäpiirin tietoa Heidin oluen nauttimisesta ajan kanssa ja saapuikin taistelemaan oluenjuontipisteelle tosissaan vielä voitosta, käsittämättömän kovalla juontiajalla 1 min ja 30 sekuntia!!

Saara Vunneli taas todisti, että tasaisella suorituksella ja hyvällä janolla pääsee aina mitalisijoille. Naisten yleisen kolmas sija meni siis aivan oikeaan paikkaan.

Miesten veteraanien meno ei tälläkään kertaa jäänyt juuri ollenkaan miesten yleisestä sarjasta.

Vaan Veteraanisikojen kolmen kärki sijoittui ajallisesti koko kilpailun sijoille 2–4. Aleksi Soininen kömpi ensimmäisenä kolmen kärjestä pyöräilyosuudelle. Heti hänen kannoillaan Tuomas "Tomppeli" Iivanainen ja reilun kolmekymmentä sekuntia häntä jäljessä oli Jone Viitanen ilmoittautunut myös mukaan pyöräilyosuudelle, jonka jälkeen matkattiinkin jälleen kolmenenkymmenen sekunnin sisään loppukilpailu.

Jone Viitanen aloitti puolen minuutin eron kirimisen heti ja tulikin juoksuosuudelle toisena, viisi sekuntia Tuomas Iivanaista jäljessä. Juoksuosuudella ratkaistiin sarjan kärkisija, kun Jone sai kirittyä tarvittavat kuusi sekuntia Tuomaksen ohi. Peli ratkesi juuri näihin juoksun kuuteen sekuntiin, koska kumpikin kilpailija herkutteli Karhulla 1 min ja 35 sekuntia! Aleksi Soinisen viisi sekuntia pidempään Karhun kanssa hellittely kostautui, kun saapuivat Tuomas Iivanaisen kanssa rinnatusten oluenjuontiin. Mielettömän huikean hienon mittelön saivat herrat aikaiseksi.

Naisten veteraaniosasto ei valitettavasti määrällä mällännyt, vaan näytti vakuuttavasti miten laatu ratkaisee.

Elsi Helenius saapui uinnista kolmantena pyöräilyosuudelle, jonne häntä ennen olivat kerenneet Mariia Lammi ja Ulla Nevalainen kärjessä.

Tämän jälkeen Elsi Helenius otti kärkipaikkansa itselleen eikä antanut kilpakumppaneille enään mahdollisuuksia, kun olutkin putosi vakuuttavasti ajassa 2 min ja 39 sekuntia.

Elsin takana oli Mariia Lammi noussut pyöräilyosuudella Ulla Nevalaisesta ohi, mutta liian pitkään ja hartaasti nautittu Karhu pudotti hänet takaisin kolmanneksi.

Ulla Nevalaiselle toinen sija ja Mariia Lammille kolmas.

Yli 100 kg SIAT näyttivät jälleen meille kaikille, kuinka liha pannaa liikkelle, ja isosti.

Lasse Kyllönen oli aivan omanlaisensa 0,1 t keijukainen. Hän parkkeerasi uinnissa heti miesten yleisen sarjan kärkikahinoihin ja sinne myös jäi. Kunnioitettavasti voitti 100 kg sarjan ja miesten yleisessä sijalla 14 lihamassasta saadun hyvityksen turvin, aika oli 38 min ja 51 sekuntia. Kyseisellä ajalla sijoitus olisi kokonaiskilpailussa 10. Stefan Koskinen näytti kuinka kokemusta käytetään hyväksi näissä kisoissa ja otti turvallisen toisen sijan reilun kolmen minuutin turvin Ville Henttoseen.

Mutta mitenkäs muut pärjäsivät?

Miko Puhakka vei heti Kuusijärvelle astuessaan kisatoimiston tytöiltä päiväunet viikoiksi, eikä tämän jälkeen enään seksikkäin mies -palkinnosta kuunneltu soraääniä.

Mikään taas ei ole niin seksikästä kuin Karhua juova nainen, joten ansaitusti seksikkäin nainen -palkinto lähti Vuokko Suutarlalle.
Terässian virallinen raatopalkinto suuntasi Kaija Härköselle, jonka kilpailusuoritus ei ottanut tuulta alleen missään kohtaan kilpailua.

Ja yrityksestä ei ainakaan jäänyt kiinni!

Kilpailun huikeimman suorituksen teki ehdottomasti Sami Kempas, joka töräytti Karhunsa huiviin 34 sekunnissa.
Näissä merkeissä saimme jälleen nauttia yhdestä kosteasta ja märästä lauantaista Kuusijärvellä.

Kerätkää te rakkaat kilpailijat jälleen vuosi voimia, rohkeutta ja ideoita vuoden 2017 Terässikaa varten. Me järjestävässä organisaatiossa paneudumme jälleen vuodeksi miettimään, miten saamme tästä tapahtumasta taas vuoden päästä kaikista parhaan irti, jos ei muuta, niin ainakin niitä hakaneuloja on varmasti riittävästi seuraavissa kisoissa.
Raisu Lumous kiittää tästä hienosta kilpailusta teitä kilpailijoita, yhteistyökumppaneita, Cafe Kuusijärveä ja kaikkia seuralaisia jotka tekivät osuutensa kilpailua järjestettäessä.

Videoita:

Tulokset:

Väliajat ja sarjakohtaiset tulokset löytyvät perinteiseen tapaan excel-tiedostosta.