Hiihtokilpailu 28.2.2011

Muikusta Raisun hiihtomestari, Ijas naisten ykkönen

Raisun Lumouksen hiihtomestaruuskilpailut käytiin liukkailla Hakunilan urheilupuiston latu-urilla maanantaina 28.2.2011. Miesten mestaruus oli uusjaossa edellisen vuoden mestarin oltua matalan paikan ulkomaanleirillä.

Kovan ja raastavan 3,3 km + 3,3 km yhdistelmäkilpailun voittajaksi selviytyi Anssi Muikku, jonka riuduttavan kova taktiikka puri ja mies johti kisaa lähes lähdöstä maaliin. Muut mitalisijat kaappasivat Janne Räty niinikään selvällä erolla Markku "Öjvind" Lahteen, jota pertsan ladulla tyyliä kiroillut Tomas Östman ei huikeasta vapaan osuudestaan onnistunut tavoittamaan.

Kovimmat kiritaistot nähtiin akselilla Lehto-Vainikka-Piirainen-Pöyhönen, jossa dieselin tavoin hitaasti mutta varmasti vaparilla viimeisen mäen päällä ohi Pöyhösen noussut Jyrki "Fat Boy" Piirainen jäi niukasti Jari Vainikan taakse. Sijoitus olisi saattanut keikahtaa toisinkinpäin, mikäli Vainikka ei olisi loppusuoralla herännyt kilpakumppanien huutoihin toden ollessa kyseessä kiritaistossa.

Naisten ylivoimaisen mestaruuden vei Jaana Ijas, jonka iltapuhde oli tällä kertaa helpohko kilpailijoiden jäätyä pois matkasta jo ennen kilpailua.