Terässika 2015

KISARAPORTTI XXV SUOMEN TERÄSSIKA MM-KISAT 22.8.2015 KUUSIJÄRVELLÄ

Juhlavuoden Terässika-kisaa ja sen urhoollisia kisailijoita sekä yleisöä hemmoteltiin varsin aurinkoisella säällä ja houkuttelevan kylmällä Karhulla.
Näillä eväin olikin ilmeistä, että kisapaikalla nähtiin erinomaisia ja hulppeita suorituksia.
Mestaruuksia oli jahtaamassa toistasataa kisaajaa viidessä eri sarjassa.

Ennen startteja vietettiin hiljainen hetki vantaalaisen suurmiehen Kosti ”Komo” Kotirannan kunniaksi, puntaroitiin yli 100 kg sarjan kisaajien painoindeksit, hämmästeltiin Hemohessit, Sirkus FJASKO, Toveri Kim Jungun sekä Teräsmeduusat joukkueiden ensiluokkaisia Performance –esityksiä ja virittäydyttiin starttiin ”Apinamies” biisin tahdittamana.

Luvassa oli 250 m uintia, 10 km pyöräilyä, 3,5 km juoksu ja litran Karhu-olut! Nam!

Klo 14 Kuusijärven aaltoihin rynnistivät Yleisen sarjan miehet.

Mestaruuttaan puolustanut Arttu Soininen oli saanut ponnekkaita haastajia ja pyöräilyosuudelle kiitikin ensimmäisenä Olli Karioja. Arttu oli tiukassa tuntumassa ja hänen perässään tiukka yhdeksän miehen sikaletka.

Pyörälenkillä Soininen tavoitti Kariojan ja karpaasit painelivat maastoon peräsikaa.
Takaa-ajajien juna oli hieman hajonnut, mutta neljän miehen kopla iski lujaa ja renkaat ulvoen saavutti kärkeä ollen nyt alle minuutin marginaalilla hyvällä iskuetäisyydellä.

Juoksulenkki oli kuitenkin suorastaan armoton ja mestari vetäisi sillä selkeän ja tukevan eron haastajiinsa.

Kun olutkin solahti Artulta alas asiallisessa 1.49 ajassa, sai yleisö hurrata Arttu Soinisen uusiessa mestaruutensa.
Juoksulenkillä Anssi Toivola ja Aki Honkasalo irtaantuivat muista ja ohittivat myös Kariojan – kaksikko saapui oluenjuontiin yhdessä ja Karioja heistä jo puolitoista minuuttia jääneenä.
Toivolalle olut maistui paremmin ja Honkasalo nappasi hänen jälkeensä pronssia.

Mutta mitä tapahtui heidän takanaan?

Juoksuosuudella kiinniajettu Karioja romahti viimeisellä etapilla (olut 6.11) ja joutui päästämään ohitseen peräti yhdeksän kilpailijaa!
Miehen kunniaksi on toki todettava, ettei yliastuminen ollut vaihtoehto.

Vielä tiukempaa oli sijalla 15. oluenjuontiin saapuneella ”Hemohessi-Patricialla” – loppusija 34!

Kisan henkinen voittaja Kim Jung-un sai järjestäjiltä manipuloinnin yrityksestä yms. kahden tunnin aikasakon – suurmiestä tyydytti, että se oli enemmän kuin kukaan oli koskaan saanut!

Klo 14.03 vesi ryöppysi VeteraaniSikojen heittäytyessä Kuusijärven aaltojen armoille.

Soiniset olivat taas vahvoilla ja pyöräilyyn lähtivät kärjessä Janne ja Aleksi Soininen.
Janne ei pystynyt vastaamaan Aleksin vetoon ja kun tämä täydensi suoritustaan sarjan kovimmalla juoksuajalla, oli aikaa nauttia olut rauhassa(1.58).
Vauhdilla pyöräilyosuuden tykittänyt Keijo Leppänen teki tasapainoisen juoksun ja kruunasi hopeatilan kisan nopeimmalla olutajalla(1.20).
Pronssista taisteli Karhu-aitiossa kiivaasti seitsemän miestä ja sen ratkaisi omakseen Jari Ojanen (olut 1.30).
Pari yliastumistakin nähtiin ja merkillepantavaa oli myös kisan nestorin, Juhani Soinisen tasapainoinen ja erinomaiseen oluenjuontiin(4.11) päätynyt suoritus.

Yli 100 kiloisten keskinäisessä kisassaan painavimman sanan sanoi 103 kg painolla kisannut Jouni Haara (Yleisen sarjan sija 11.), hopealle Lasse Kyllönen, 104 kg (Yleisen sarjan 14.) ja pronssia Veteraaneissa kisannut Stefan Koskinen, 110 kg (Veteraanien sija 16.).
Pyöräilyssä ja juoksulenkillä parasta vauhtia pitänyt Haara nautiskeli oluensa(3.01) kun taas Kyllönen ja Koskinen olivat osuudella kisan terävimmässä kärjessä (1.41 ja 1.44).
Sarjassa oli mukana ennätysmäiset kahdeksan kilpailijaa.

Klo 14.06 startanneiden naisten kesken käytiin tiukkoja taisteluita. Uimalenkillä saivat lumpeet kyytiä, polkupyörien renkaat vinkuivat kuin pistetty sika ja yleisö haukkoi henkeään upeiden naisten kiitäessä Kuusijärveä ympäri!

Terävimmin kisan aloitti Soinisten klaania edustava ja mestaruuttaan puolustanut Petra Soininen.
Mutta vahvasti pyöräilyn ja erityisesti juoksun hoitanut Essi Leskinen porhalsi kuitenkin ensimmäisenä oluenjuontiin.
Taistelu huipentui Petran kylmän viileään olutsuoritukseen – Karhu katosi kurkkuun liukkaasti ja osuusaika 2.29 oli naisten kisan kovin.
Essi nappasi hopeaa, mutta pronssin kohtalo ratkottiin Karhun ääressä.

Ensimmäistä kertaa kisassa mukana ollut Mila Nurminen nousi kärkikahinoihin huikealla juoksullaan – osuusaika 14.04 – koko kisan 10. nopein!
Mutta vauhti kostautunut ja oluenjuonti menikin sitten Raato-palkinnon arvoisesti.
Armoa ei annettu ja pronssille nousi kaksi kilpailijaa ohittaen
Sandra Saulon.
Hieno oli myös Teräsmeduusat Fitness tiimiä edustaneen Miia Kirsin loppuveto sijalle viisi.

VeteraaniEmakot tykittivät reitin läpi omaan vakuuttavaan tyyliinsä – Elsi Helenius otti tilanteen haltuun heti uinnista lähtien, eikä todella rivakasti sujuneen pyöräilyn jälkeen päästänyt takaa-ajajia iskuetäisyydelle.
Oluenjuonnissa olikin sitten aikaa nautiskella ja sarjan voitto hienolla loppuajalla 45.24.
Hopealle Veteraanisarjan parhaan oluenjuonnin (2.43) tehnyt Kirsi Sakki ja pronssia valoi sulavan tasapainoisesti kaikki lajit läpäissyt Virpi Lagström.

Jälkipelit suoritettiin saunassa ja Cafe Kuusijärven maukkaan keittolounaan jälkeen oli vuorossa palkintojenjako.

Sarjojen 3. parhaan ohella palkintonsa saivat hienot joukkueet Sirkus Fjasko, Toveri Kim Jung-un, Teräsmeduusat ja Hemohessit, parhaista asuista Sirkus Fjaskon taikuri ja toveri Kim, seksikkäimmät (ballerina ja naispoliisi) sekä nopein oluenjuoja(Keijo Leppänen), Tsemppari(Jari Joki) ja kisan Raato(Mila Nurminen).

Järjestävä organisaatio kiittää kilpailijoita ja yhteistyökumppaneitaan Sinebrychoff, Karhu, Kappa Finland, Cafe Kuusijärvi, Unikulma, Logonet, Satamaito, Trattoria Sogno sekä SPR Korso.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - tapaamisiin Kuusijärvellä elokuussa 2016.

Tulokset 2015

• Väliajat perinteiseen tapaan liitteenä olevassa excel-tiedostossa.
99 Jari Joki 1:03:55 Toveri Kim Jong-un
100 Minna Rahikainen 1:04:55
101 Liisa Lähteenmäki 1:05:24 SIRKUS FJASKO